Date: 21 August 2023 (day 1)

At: Rossburn Receptions Spark Lane (off Northbrook Road) Rangiora

Topic:Hearing Stream 5Waimakariri District Council – Proposed District Plan

Evidence #	Submitter Number	Submitter	Time allocated for Presentation	Start / Finish Time
		Karakia	5 mins	9:00 – 9:05
		Introduction by Chair Preliminary Issues (if any)	5 mins	9:05 – 9:10
		 S42A Officer (Andrew Maclennan) introduce topics/chapters & supporting expert witness (if any) Energy and Infrastructure (EI) 	1 hr 5 mins	9:10 - 10:15
-		Morning Tea	15 mins	10:15 - 10:30
		S42A Officer (Andrew Maclennan) continued Questions from Panel to S42 Officer	1 hr 25 mins	10:30 - 11:55
		Lunch	45 mins	12:00 - 12:45
		S42A Officer (Andrew Maclennan) introduce topics/chapters & supporting expert witness (if any)	2 hours	12:45 – 2:45
		Transport (TRAN)		
		Questions from Panel to S42 Officer		
		S42A Officer (Peter Wilson) introduce topics/chapters & supporting expert witness (if any) Earthworks (EW)	30 mins	2:45 – 3:15
		Afternoon Tea	15 mins	3:15 - 3:30
		Earthworks (EW) cont	1 hr	3:30 - 4:30
		Questions from Panel to S42 Officer		
				Adjourned

Date: 22 August 2023 (day 2)

At: Rossburn Receptions Spark Lane (off Northbrook Road) Rangiora

Topic: Hearing Stream 5 Waimakariri District Council – Proposed District Plan

Evidence #	Submitter Number	Submitter	Time allocated for Presentation	Start / Finish Time
		Introduction by Chair Preliminary Issues (if any)	5 mins	9:00 – 9:05
		S42A Officer (Jessica Manhire) introduce topics/chapters & supporting expert witness (Mr Camp) • Noise	1 hr	9:05 – 10:05
		Morning Tea	15 mins	10:05 - 10:20
		 S42A Officer (Jessica Manhire) continued Light Questions from Panel to S42 Officer 	1 hr	10:20 -11:20
		 S42A Officer (Bryony Steven) introduce topics/chapters & supporting expert witness (Ann McEwan teams) Historic Heritage (HH) (45 mins) 	45 mins	11:20 – 12:05
		Lunch	45 mins	12:05 – 12:50
		Notable Trees (TREE) (30 mins) Questions from Panel to S42 Officer	30 mins	12:50 – 1:20
		 S42A Officer (Shelley Milosavljevic) introduce topics/chapters & supporting expert witness Signs Questions from Panel to S42 Officer 	1 hr	1:20 - 2:20
18	195 FS 92	Transpower (1 hr) teams	40mins	2:20 - 3:00
		Afternoon Tea	15 mins	3:00 - 3:15
		Transpower continued	20mins	3:15 – 3:35
21	347	Ravenswood Developments Ltd	15mins	3:35 – 3:50
	157	Owen Pimm and Geoff Gooch	15mins	3:50 - 4:05
				Adjourned

Date: 23 August 2023 (day 3)

At: Rossburn Receptions Spark Lane (off Northbrook Road) Rangiora

Topic:Hearing Stream 5Waimakariri District Council – Proposed District Plan

Evidence #	Submitter Number	Submitter	Time allocated for Presentation	Start / Finish Time
		Introduction by Chair Preliminary Issues (if any)	5 mins	9:00 – 9:05
9	325 FS88	Kainga Ora	2 hours	9:05 – 10:05
		Morning Tea	15 mins	10:05 – 10:20
	325	Kainga Ora (contd)		10:20 - 11:20
	FS88	 Brendon Liggett (Corporate) 		
9		 Jon Styles (Noise) 		
0		Lance Jimmieson (Ventilation)		
9		Matt Lindenberg (Planning - Noise)		
		Clare Dale (Planning – Other District Mide Mattern)		
		District-Wide Matters)		
		Lisa Williams (Transport)		
		ТВС	15 mins	11:20 - 11:35
6	178	Heritage NZ - teams	15mins	11:35 - 11:50
_	FS 115			
	66	NZ Helicopter Association	15mins	11:50 - 12:05
		Lunch	45 mins	12:05 - 12:50
17	270	George Jason Smith	30 mins	12:50 - 1:20
	261	Michael De Hamel	15 mins	1:20 – 1:35
	61	North Canterbury Clay Target Association	15 mins	1:35 – 1:50
		Inc. (Haydn Porritt)		
13	254	CIAL	15 mins	1:50 – 2:05
	FS 80		20	2.05 2.25
11	249 & 58	Mainpower	30 mins	2:05 - 2:35
14	FS 117	Oxford Equity Ltd TBC	20 mins 15 mins	2:35 - 2:55 2:55 - 3:10
		Afternoon Tea	15 mins	3:10 - 3:25
3	373	Kiwirail Teams	45 mins	3:25 - 4:10
5	573 FS 99	Jacob Burton (Russell McVeagh)		5.25 - 4.10
	1000	 Mike Brown: Cath Heppelthwaite 		
		(Planning on behalf of KiwiRail and		
		Waka Kotahi)		
		• Stephen Chiles:		
		(Noise and Vibration on behalf of		
		KiwiRail and Waka Kotahi)		
		• Tabled - Sheena McGuire (Planning		
		on behalf of KiwiRail)		
	275		1	4.10 5.10
4	275	Waka Kotahi (Teams)	1 hr	4:10 - 5:10

FS 110	 Stuart Pearson Ms Catherine Heppelthwaite (Planning: Noise Matters) Dr Stephen Chiles (Acoustic Specialist: Noise Matters) Robert Swears (Traffic Safety and Transport Engineering) 	
		Adjourned

Date: 24 August 2023 (day 4)

At: Rossburn Receptions Spark Lane (off Northbrook Road) Rangiora

Topic:Hearing Stream 5Waimakariri District Council – Proposed District Plan

Evidence #	Sub #	Submitter	Time allocated for Presentation	Start / Finish Time
		Introduction by Chair Preliminary Issues (if any)	5 mins	9:00 – 9:05
8	226 & 102	 McAlpines Acoustic engineer Planner Two representatives from McAlpines explaining the existing use and economic scale of their operations. 	1 hour	9:05 – 10:05
		Morning Tea	15 mins	10:05 - 10:20
12	62 FS 95	Chorus NZ Ltd, Spark NZ Trading Ltd, Vodafone NZ Ltd – Fiona Matthews - Connexa, Andrew Kantor - Chorus, Colin Clune - Vodafone. Not sure about Chris Horne Incite	45mins	10:20 – 11:05
		ТВС	15 mins	11:05 - 11:20
5	310	Aviation in Agriculture (Tony Michelle)	15 mins	11:20 - 11:35
	356	Julia & Anthony Holcroft	15 mins	11:35 - 11:50
		ТВС	15 mins	11:50 - 12:05
		Lunch	45 mins	12:05 – 12:50
20	166	 New Zealand Defense Force Darran Humpheson (in person) Rebecca Davies NZDF 	30 mins	12:50 – 1:20
10	41	Fulton Hogan	15 mins	1:20 - 1:35
19	316 FS 105	ECAN	15 min	1:35 – 1:50
15	295 FS 47	HORTNZ – Sarah Cameron		1:50 – 2:20
15 & 16	166	Joint – HORTNZ – NZPork	30 mins total	
16	169	NZPork – Brent Kleiss		
7	414 FS 83	Federated Farmers	15 min	2:20 - 2:35
	122	Canterbury Botanical Society (Tom Ferguson)	15 min	2:35 – 2:50
1 Tabled	303	Fire & Emergency		
2 Tabled	145	Daiken		
22 Tabled	210	Waimakariri Irrigation Limited		
				Adjourned